Sunds Kræmmerløb

Lørdag den 18. august 2018

Om turen

66 morgenfriske veteranknallertkørere var mødt op til morgenkaffe, på en dag hvor vejret ikke var det vi har været vant til i løbet af denne sommer. Overskyet med udsigt til regn, så størstedelen iførte sig regntøj inden afgang.

Kl. 10.00 startede turen som var planlagt til ca. 70 km. Med start fra kræmmerpladsen mod Gødstrup videre af den nye cykelsti ved supersygehuset over Skibbild mod Timring kirke som var første stop på turen. Bent Johansens flagskib var i mellemtiden blevet anbragt på servicevognens trailer. Knallerten blev grundigt efterset. Flere foreslog at det måske var en god ide at åbne for benzinen. Efter flere prøvekørsler på kirkepladsen kørte flagskibet igen og gennemførte resten af turen. Det var for øvrigt det eneste køretøj der var på traileren denne dag.

Derefter gik turen videre over Vildbjerg mod Trehøje bakke for lige at tjekke trækkraften på køretøjerne. Knud P. kunne havde deltaget i tour de France så flittig han trådte pedalerne op ad bakken. Herefter ankom vi til Abildå brunkulsmuseum hvor vi indtog vores frokost som på vanligvis bestod af tre håndmadder pr person af bedste kvalitet.

Under frokosten var der foredrag om brunkuls lejets historie af en medarbejder fra museet. Derefter gik turen retur over Vildbjerg videre til Sinding forsamlingshus, hvor vi holdt dagens sidste rast inden turen gik tilbage kræmmermarkedet for at indtage den sædvanlige pølse med drikkevare. Herefter blev knallerterne udstillet igen med stor interesse fra publikum.

En helt igennem fin dag gennemført i tørvejr trods alt.

Tekst & billeder

Kurt Oxbøll og Tommy B. Hansen